Uniek & exclusieve uitstraling

Nieuw rieten dak

Al van oudsher worden er daken gemaakt met een rieten dakbedekking. Het heeft een exclusieve en nostalgische uitstraling. Riet geeft elk dak een prachtige uitstraling. Een schitterende oplossing, voor elk rieten dak, dat is waar Rietstijl voor staat!

Meer dan 15 jaar ervaring

Exclusieve uitstraling

Rietstijl beschikt over de ervaring en kennis om ook het rieten dak van uw woning of pand tot een prachtige blikvanger te maken door middel van rietdekken. We gaan voor het mooiste resultaat voor uw rieten dak, voor ieder type dak hebben wij de passende en duurzame oplossing. Dat doen we op basis van onze passie voor het vak, in combinatie met een jarenlange ervaring met het maken van rieten daken.

Interesse in

Een nieuw rieten dak

Heeft u vragen over een nieuw rieten dak, wil je dat wij eens vrijblijvend langskomen of een offerte ontvangen? U kunt ons bellen of het formulier invullen. Wij staan u graag te woord!

Vragen of interesse in een rieten dak  Levensduur van een rieten dak

  Een rieten dak, mits goed ontworpen, vakkundig aangebracht en goed onderhouden is een verantwoorde investering voor jaren. De levensduur zou minimaal 25 jaar moeten zijn, maar 40 jaar of langer is geen uitzondering. Garantie voor een bepaalde levensduur is echter zelden te geven omdat de levensduur van een rieten dak afhangt van vele factoren. Een aantal van deze factoren heeft de rietdekker niet in de hand.

  Hieronder een aantal factoren welke belangrijk zijn voor de levensduur van een dak:

  • Hellingshoek ( minimaal 45°)
  • Kwaliteit van het riet
  • Vakmanschap
  • Omgeving (bomen)
  • Onderhoud
  Voor een top resultaat

  Natuurlijk rieten dak

  In Nederland worden veel rieten daken gemaakt met natuurlijk riet, riet geschikt voor het maken van rieten daken moet afkomstig zijn uit gematigde streken, en gegroeid zijn in zoet water (zoetwaterriet). In Nederland komt veel riet uit Friesland, Noord Holland, Stellendam, Nieuwkoopse plassen, de grote rivieren en uit de kop van Overijssel. Daarnaast werken wij ook vaak met Chinees zoetwaterriet. Het beste riet is niet altijd het “fijnste” riet, maar over het algemeen geeft het fijnere riet wel een mooier eindresultaat van uw rieten dak, maar voor een echt gezond en duurzaam dak is wat grover riet vaak beter.

  Laat u adviseren